Älskade Isa

Världens bästa Isa fick igår somna in efter en längre period av hälta.

Hon började halta i bak i slutet av mars och sedan har vi behandlat och undersökt och vilat, utan framgång. För ett par veckor sedan fick vi en akuttid på bilddiagnostiken hos UDS då hon haltade trots att hon gick på starka smärtstillande. Där gjordes en CT-röntgen av ryggen och ultraljud av bakdelen, vilken visade på en utbuktande disk samt begynnande spondylos i ryggen och OCD, artros och lösa benbitar i haserna. Veterinären som ringde och återkopplade sade att det fanns ingenting man kunde göra i det här läget, mer än att låta henne somna in. Symtomen kommer bara bli värre med tiden och om hon redan idag är fortsatt halt trots smärtstillande har det nog gått långt nog.

När jag var till veterinären igår för att låta henne somna in, tittade han på journalutskriften från UDS där dem punktat upp fem fynd dem gjort på bilddiagnostiken och sade att vart och ett av de där punkterna är dödliga i sig, och Isa har alla fem. Skulle man låtit bli att ta bort henne skulle hon så småningom inte kunnat gå alls, så det kändes bra ändå att ta bort henne när hon ändå var så pass pigg att hon kunde leka med bollar och busa lite på promenaderna.

Tack för allt älskade Isa, så mycket roligt vi har haft under dessa 5,5 år vi fick. Jag tror aldrig jag kommer få en lika häftig rapporthund och arbetsmaskin igen ❤

Sov så gott.

2012-05-17 // 2017-11-27

Lämna en kommentar