there’s no place I rather be

Det bör ju som sedvanligt komma en liten årssammanfattning så här på slutet av året, speciellt nu när det är färdigtävlat för 2014. Isas mål för året var att få ett 1:a pris i lydnadsklass 2, bli uppflyttad ur appellen, lägre spår och lägre rapport. Vilket vi har klarat med bravur och lite till.

Vi inledde tävlingssäsongen den 12 april med appellspår i Skutskär, där vi vann och blev uppflyttade på fantastiska 295 p. Hade jag haft en 10:a på spåret hade jag spräckt 300-gränsen, men det får jag ta med nästa hund. Därefter ett par lägrespår och en lägrerapport på vårkanten som vi fick bryta på specialen. Däremot debuterade vi den 23 maj lydnadsklass 2 i Enköping och kom på andra plats med ett 1:a pris på 172 p, alldeles, alldeles lagom med andra ord.

Vi tränade på under sommaren och den 23 augusti var vi till Uppsala BK och tävlade lägrespår igen, denna gång med fullt på både spår och upptag och det räckte tillslut till en vinst på 531,25 p och uppflyttning med råge. Därefter lugn och ro till den 4 oktober då vi startade lägre rapport igen, vilket också liksom spåret räckte till vinst och uppflyttning på fina 560,75 p. Det kändes riktigt bra!

Dock tävlade vi KM på Tierps BK en helg i augusti, där vi lyckades vinna både KM i bruks och i lydnad för 2014! Jag hade inte ens planerat att tävla utan bara gå in och lattja, men när tävlingsinstinkten slår till kommer man inte undan;-) Tur att det gick bra iaf!

Nu är vi med andra ord uppe i lydnadsklass 3 och högre spår och rapport, och det är dessa moment vi håller på att fila på nu under vintern. Vi har spårat litegrann och hon har varit så fantastiskt motiverad och engagerad så det har varit riktigt roligt. Bara börja introducera sidopåslägg också så är det där också biff sedan!

Liten årssammanfattning om Isas första riktigt tävlingssäsong!

image

image

image

image

image

Uppifrån och ner: Vinst KM 2014 Lydnad Tierps BK, Vinst KM 2014 bruks Tierps BK, Vinst och uppflyttning lägrespår Uppsala, Vinst och uppflyttning lägrerapport Sandviken och till sist Vinst och uppflyttning appellspår Skutskär. 🙂

Lämna en kommentar