Pinglan.

Idag blev det lite lydnadsträning igen på klubben. Känns så himla kul att få köra lite med min pingla. Eftersom vi (interiktigtvågarändå) tänkt tanken om en framtida tävlingssäsong har vi börjat fila med lydnadsklass 3-momenten. Så spännande. Dagen till ära fixade vi med metallapporten, sittande under gång, fritt följ och någon minut av fjärr.

Jag har under sommaren nästan enbart värdeladdat ingångarna till fotposition och det har verkligen lönat sig. Nu är det verkligen värt för henne att skynda sig in i fotposition, vilket i sin tur gjort att apporteringen blivit mycket bättre då hon fokuserar på att så snabbt som möjligt gå in i fotposition. Så jättefina metallapporteringar idag! Bara släppa henne ur kampen mot metallen och sedan stå helt stilla tills hon sitter i fotposition med ett stilla grepp om apporten. Sedan partyyy!

image

Idag hade hon också förstått att sitt betyder ner med rumpan och inte ner på magen. Jätteduktig! Det kanske blir ett sättande under gång i framtiden?

Friaföljet är enbart kaos just nu. Man behöver nöta en stund varje dag för att hon ska hamna rätt i position och trappa ner förväntningarna lite, men nu var det några dagar sedan så det blev mycket tempoväxlingar och fokus på att hitta rätt sinnesstämning igen:-) Lyxproblem!

Fjärren är ett framtidsprojekt och det säger väl allt om dagens träning.. Hm.

Vi avslutade med liten avgångspromenad och sedan blev det på med pyjamasen och sova i bilen. Pinglan kommer sova gott resten av natten tror jag…

Lämna en kommentar