Lägrerapport i Sandviken 141004

Igår var vi till Sandvikens BK för att tävla lägrerapport vilket gick strålande, det landande på vinst och uppflyttning på 560 p.

image

Vi började med rapporten vid 07.30 på morgonen, min mottagare hade blivit rejält sjuk och var tyvärr tvungen att avstå tävlingen men då löste det sig genom att pappa, som tävlade med Blixtra där, kunde ta emot och skicka Isa. Rapporten gick klockrent, hon sprang snabbast av alla hundar på första sträckan och låg bara några sekunder efter Blixtra på andra skicket. Även framföringarna som har varit vår lilla akilleshäl de senaste träningarna gick jättefint och vi fick därmed 10-10 på rapporten.

image

När även eliten var klara gick vi tillbaka till klubbstugan för lite lunch och en timmes paus. När pausen var klar körde vi först budföring, sedan platsen och sist lydnaden. Budföringen gick inte särskilt bra i Uppsala då hon blev överraskad av skottet, visserligen har det gått bra när vi har tränat efteråt men nu var det något som hade blivit lite knas för henne. Hon sprang inte särskilt fort och ville först inte gå ända fram till mottagaren men gick sedan fram för att sätta sig fot på fel sida. Hur som helst var det ju fullt godtagbart och vi landade på 8-8 på budföringen. Därefter platsliggning, inga konstigheter: 10-10 med lite blickar bakåt men ingen stress eller slickningar runt munnen eller hässjningar.

På lydnaden var hon trött, dels efter en stor rapport med 11 ekipage så det var mycket ljud och lukter att se och känna och dels efter lite press och stress på budföringen. Trots det gjorde hon allting och jag hade väl en 7,5 (linförigheten, satte sig inte i någon halt och sackade i språng marsch) men annars låg betygen på över 8:a, vilket gav en lydnad på 268 p, trots segheten.

Nu har vi alltså nått upp till våra mål för det här året: appellen, lägre klass rapport och spår och lydnadstvåan. Nästa år blir det till att ta oss ur lydnadstrean och högre klass spår och rapport för att sedan kunna köra eliten! Hur kul som helst!

Lämna en kommentar