Spårkul.

Idag har vi tränat igen, denna gång stod spår på schemat. Vi har ”spårat” lite på asfalt och grus med godis i spåret några gånger, men jag har upplevt att Muskot mer letar godis än faktiskt spårar då. Därför provade vi här i veckan att lägga ett par korta spår i skogen, där far gick iväg som ett litet U och lade en godisburk på mitten. Muskot tyckte att det var jättespännande att gå och kika vad far min hade pysslat med i skogen, så han spårade jättefint!

Idag åkte vi som sagt ut igen och lade två U-spår. Första spåret fick Muskot se när far gick iväg och han spårade jättefint, kom av sig en gång men jobbade sig tillbaka helt själv utan tidsfördröjning till spåret och hittade slutet. Mycket nöjd malle! Andra spåret fick han inte se när far gick ut det, och så gjorde vi som ett spontanupptag från sidan av spåret. Ja, vad tror ni då, lille pojken tar spåret direkt åt rätt håll och spårar kanonfint! Lika här, ett kort tapp där han hade lite bråttom men jobbar sig superfint tillbaka till rätt spår. Vilken guldkille! 

Vi har även inlett med ett par små uppletande, där jag bundit honom i ett träd och gått och lagt massa grejer framför honom. Därefter släppt och promenerat omkring tillsammans med honom bland grejerna och dem hittar han som om han inte gjort annat! Superfin näsa har han. 

Isa fick också gå ett spår idag, men lite längre än Musses. Hon har inte spårat på flera veckor, men var väldigt taggad och spårade väldigt engagerat och trevligt! Bästa Isa! Alla pinnar plus slut med in, henne kan man lita på. 

På söndag åker vi till Öland för en veckas läger, så får vi se hur mycket vi hinner träna där. Förmodligen en hel del om jag känner det här gänget rätt! ☺

Lämna en kommentar