Ölandslägret! 

Nu är vi hemkomna från Öland och nästan en veckas hundläger. Vi åkte ner vid 13-tiden och kom fram till campingen vid midnatt. Det blev många stopp längs vägen, men vi hade ju ingen brådska.

Lägret anordnades av hon som har pappan till Muskot, så det var nästan uteslutande mallar där. Någon kelpie, några schäfrar och så klart min Isa, men annars bara mallar. Små, stora, med mycket driv och med lite driv, valpar, unghundar och SM-kvalade hundar. Och så klart tillhörande superduktiga förare! 

Eftersom de flesta på lägret pysslade med skydds var det också det som det var huvudfokus på. Även Muskot fick prova leka lite, men hans reservation ställer till det en del. Han kampar super med mig men tyckte att figgen blev lite för otäck. Tillslut lade sig figgen ner på mage och tittade ner i backen och lekte lite med trasan, och då kunde han kampa lite med honom samtidigt som jag stöttade. Jag har absolut inga planer på att köra lille Muskot i skyddet, främst på grund av hans reservation men också för att vi inte har någon figge i närheten. Däremot kommer han behöva genomgå MH och förmodligen också MT, och därför är det bra att i hans takt börja leka lite med andra än mig. Men det kommer, det är jag helt övertygad om 🙂 

Utöver skyddet pysslades det med sök, spår och rapport samt uppletande. Isa fick under veckan köra två spår, två uppletande samt en RAPPORT!! När hon insåg att hon skulle få springa rapporten så höll hon på att dö av lycka, det var verkligen the time of her life! Hon fick springa med unghundarna, så det var en grundsträcka på typ 200 m och två förlängningar à 50 m, men ändå. Hon var, som väntat, tokladdad och tog i i varje steg och sprang helt sjukt fort. Men det bästa av allt – hon var inte ens stel efteråt! Så glad för det! 

Muskot har fått två sökträningar, två rapporter/budföringar, två spår, två uppletande och lite lydnad. Han har skött sig superfint. Söket har ju vi mest jobbat med klickersök, men nu utökade vi det lite. Figgarna gick ut på fullt djup nästan och så fick han se dem typ sista fem metrarna innan de stack in bakom ett träd och så släppte jag, så fick han springa ut och äta korv. Sedan gick jag efter, kopplade och tog tillbaka honom till stigen och så vidare. Det gick verkligen bra, ingen tvekan alls! 

Även spåret har börjat fungera. Vi kör ju som ett U nu med spontanupptag och hej vad det går! Han tycker att det är superkul att spåra och hitta kampen i slutet. Jätteduktig! Lika rapporten, även om vi skickar som förlängda budföringar gör han det superbra med mycket motivation. Det är så enkelt att ha en sån hund som är så himla lättlärd och vill jobba. Isa var ju tvärtom i den här åldern, vi kunde ju knappt börja träna förrän hon var efter året. För Muskot bara funkar allt! Så härlig. 

Sen åkte vi hem igår vid 14-tiden. Det blev inte lika många stopp då så jag var hemma vid 23.30 och kunde sova vid midnatt. Skönt att få ha både lördag och söndag nu att inte göra något på, för på måndag är det plugg som gäller igen!

Lämna en kommentar